4ος Αγώνας δρόμου στο Αγκίστρι. 13,5 χλμ. Αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Χούμα (1951-2017)

Ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησα να  τρέξω 13,5 χιλιόμετρα. Μου φάνηκαν ατελείωτα.  Στη Σάμο ο αγώνας δρόμου είναι 6 χιλιόμετρα και τερματίζω με τα πόδια μου βαριά. Όμως στο Αγκίστρι όλα ήταν διαφορετικά.

Στην εκκίνηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη  του Νίκου, ενώ αναφορές  γι αυτόν έγιναν, από τον  Παύλο Γορανίτη που είχε την επιμέλεια των Αγώνων, από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ. Αναστάσιο Δαμιανό και από εμένα, ως αδελφός του. 

Η Διαδρομή πανέμορφη και ο αγώνας μία ασυνήθιστη εμπειρία. Τερμάτισα 4ος από το τέλος, όμως τερμάτισα. Αυτό το Μετάλλιο για μένα έχει ξεχωριστή αξία.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Δήμαρχο Αγκιστρίου κ. Γιάννη Αθανασίου, τον Παύλο Γορανίτη που είχε την ιδέα να αφιερωθεί ο αγώνας στον Νίκο, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, τον Σύλλογο Επαγγελματιών του νησιού που συνδιοργάνωσε  τον αγώνα και όλες τις φίλες και τους φίλους που θυμήθηκαν τον Νίκο και πήραν μέρος στον αγώνα.

Γιάννης Χούμας

Αγκίστρι,  Σάββατο  10 Ιουνίου 2017.

ΥΓ. “Το πιο ωραίο πράγμα στη ζωή είναι η Φιλία.” Φράση που είπε η Τέσυ Μπάιλα, συγγραφέας του βιβλίου “Άγριες Θάλασσες”, στην παρουσίαση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών, τον Μάϊο 2017.