ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. 4οι ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΧΟΥΜΑΣ” ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΥ. ΚΥΡΙΑΚΗ 14/7/2019

Κυριακή απόγευμα 14 Ιουλίου 2019. Μία ώρα πριν ξεκινήσουν οι Αγώνες, σκοτείνιασε ο ουρανός και άρχισε δυνατή βροχή. Κράτησε 15 λεπτά. Όλο αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει προβλήματα. Πολλοί δρομείς  δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν για να έλθουν στη Χώρα, άλλοι σκέφθηκαν ότι οι Αγώνες πηγαίνουν για δεύτερη αναβολή, η πρώτη ήταν λόγω των Εθνικών Βουλευτικών εκλογών. Τελικά ο καιρός ξανάγινε καλοκαιρινός, οι δρόμοι στέγνωσαν και οι Αγώνες έγιναν κανονικά. Πρώτος  στα 6 χλμ ο Δημήτρης Σκαπέτης, όπως και στους περσινούς Αγώνες. Το δικό του ρεκόρ με 22΄48΄’ φέτος έγινε 22΄08”.  Δεύτερος ο Νικόλαος Τσιδώνης με 22΄55” και τρίτος ο Anas Almassri  πρόσφυγας στο Βαθύ, από την Παλαιστίνη. Εδώ να σημειώσουμε ότι στα 6 χλμ τερμάτισε η Νικολίνα Μαραπά εννέα ετών. Η αδελφή της Σιμέλα Μαραπά αναδείχθηκε πρώτη νικήτρια στις Γυναίκες. Κάθε χρόνο η οικογένεια Ιωάννη Μαραπά απο το Καρλόβασι, δίνει το παρόν στους Αγώνες Δρόμου στη Χώρα.

Ο Αγώνας “Τα παιδιά της καρδιάς μας τρέχουν 100 μέτρα” έγινε για πρώτη φορά. Πολλές ευχαριστίες στη “Μέλισσα”για τη συμμετοχή της.

Ο Αγώνας του ενός χιλιομέτρου δεν περιορίστηκε στα παιδιά, αφού ζήτησαν να τρέξουν και έτρεξαν, πολλοί ενήλικες.

Πρωτοτυπία μας να θεσπίσουμε το έπαθλο “Τρείς γενιές τρέχουν μαζί”. Δεν είναι συνηθισμένο να τρέχουν μαζί Παππούς, παιδί και εγγόνια. Βραβεύσαμε την οικογένεια Μιλτιάδη Χαράλ. Μάρκου από τη Χώρα και την οικογένεια Αναστάσιου Οδυσ. Χατζημιχάλη από το Παλαιόκαστρο. Από τις ωραίες στιγμές των φετινών Αγώνων.

Η ιστορία του Τιμώμενου Αγωνιστή 1941-44 Ξενοφώντα Σπύρου (1911-1988) ήρθε στην επιφάνεια και έγινε γνωστή. Παρούσες οι δύο του κόρες Νεφέλη και Μαρία ενώ στους Αγώνες έλαβαν μέρος τρία δισέγγονα του τιμώμενου, ο Γεράσιμος Κουρκουμέλης, ο Γιώργος και ο Μιχάλης Ταυσάνογλου.

Από την οικογένεια του καπετάν Μιλτιάδη Χούμα έτρεξε η εγγονή Ελένη Χριστόδ. Χούμα και ο γυιός της Γιώργος, δισέγγονος του καπετάν Μιλτιάδη. Παρούσα και η καπετάνισσα σύζυγος Ελένη Χούμα .

Πολλές ευχαριστίες στη Σαμιακή Τηλεόραση, στην Εφημερίδα “Σαμιακόν Βήμα”στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Αρμονία,103,2 FM,  2000fm,  Radio Cafe, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών, στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χώρας, στον ποδοσφαιρικό σύλλογο “Λαίλαπα”και σε όλους τους εθελοντές.

Η  79 Α.Δ.Τ.Ε με τον Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Βακεντή, η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και η Ομάδα Διάσωσης Σάμου, φρόντισαν για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ιδιαίτερα τιμητική η υποστήριξη των Αγώνων, από τον Γυμναστικό Σύλλογο “Δόξα Δράμας”. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Γκαβαλιά και το εξέχον Μέλος της Δόξας  κ. Νίκο Πίτσογλου.

Ευχές για Υγεία σε όλες και όλους.

Καλή Αντάμωση την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, στην πλατεία Σαμίων Ηρώων στη  Χώρα, για τους 5ους Αγώνες Δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας”.