Φωτογραφίες από τους 5oυς Αγώνες Δρόμου στην ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.3210286569206731&type=3
Ευχαριστούμε θερμά την samostoday.gr και τους Δημοσιογράφους κ. Αλέξη Κομνηνό και Ελένη Χατζηγεωργίου.
ΟΙ 5οι ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟ 12΄27″ ΕΩΣ 17΄30″
6 ΧΛΜ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2022
10 ΧΛΜ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2022
350 ΜΕΤΡΑ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 2022
Μετά από τις δύο χρονιές 2020 & 2021 που δεν είχαν γίνει οι αγώνες λόγω της πανδημίας, την Κυριακή το απόγευμα 10 Ιουλίου 2022 έγινε η επανεκκίνηση των Αγώνων Δρόμου.
Παρουσία του Αντιπεριφεριάρχη κ. Βασιλείου Πανουράκη, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γεωργίου Στάντζου, των Αντιδημάρχων κ. Βασίλη Βαλκαμλή και κ. Ευαγγέλου Καρρά και πολλών Δρομέων και πολιτών, έγιναν οι 5οι Αγώνες Δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας” 2022, στη Χώρα και Μυτιληνιούς.
Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή, όταν ο Πανοσιολογιώτατος Πάτερ Σωτήριος Κοσμόπουλος έψαλλε μαζί με όλους τους παριστάμενους τον Εθνικό Ύμνο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το φύτεμα ελιάς στην Πλατεία Σαμίων Ηρώων της Χώρας, από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο, στη Μνήμη όλων των στελεχών της Διαφυγής, που τιμήθηκαν (και θα τιμηθούν στο μέλλον), από τη Ναυτική Έκθεση 1941-44 “Μιλτιάδης Χούμας”.
Οι φετινοί αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη Μνήμη του Ιωάννη Κατσουλάκη (Πυθαγόρειο 1919 – Πειραιάς 2010).
Στον Αγώνα των 6 χλμ πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Σκαπέτης από το Βαθύ Σάμου, με χρόνο 29΄ 14″ ( για 4η φορά πρώτος νικητής) και στον Αγώνα 10 χλμ ο Ιωάννης Χριστοδουλάκης επίσης από το Βαθύ Σάμου, με χρόνο 40΄ 06″
Οι Αγώνες των 350 μέτρων και 1 χλμ ήταν μη ανταγωνιστικοί, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή και όχι στον ανταγωνισμό.
Θερμές ευχαριστίες σε όλες και όλους που βοήθησαν στη διοργάνωση των Αγώνων.
–Στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου, για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων.
–Στην 76 Α.Δ.Τ.Ε για την διάθεση Ασθενοφόρου.
–Στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Σάμου, για την παρουσία των στελεχών και την διάθεση του μεγάλου αυτοκινήτου με όλο τον ανάλογο εξοπλισμό.
–Στον Επιμορφωτικό -Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών Σάμου για την πολύπλευρη συμβολή στην διοργάνωση των Αγώνων.
— Στη Σαμιακή Τηλεόραση και τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Σάμου, για την προβολή των Αγώνων.
— Στα παιδιά και τους συνοδούς της “Μέλισσας” από το Βαθύ, που έλαβαν μέρος στους Αγώνες Δρόμου για δεύτερη φορά.
–Και βέβαια σε πολλά στελέχη της Σαμιακής Κοινωνίας που με κάθε τρόπο βρίσκονται πάντα κοντά στους Αγώνες, όπως ο κ.Μάνος Στεφανάκης, ο κ. Γιώργος Σκαπέτης οικογενειακώς, η κ. Κούλα Καραμηνά Πόθου οικογενειακώς, ο κ. Πολυκράτης Κωνσταντινίδης, ο κ. Αλέξης Κομνηνός, ο κ. Γιώργος Πατσομύτης, ο κ. Γεώργιος Βακιάρος οικογενειακώς.
Ένα θερμό ευχαριστώ επίσης στον Πανοσιολογιώτατο Πατέρα Σωτήριο Κοσμόπουλο, ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία του να ψάλλουμε όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο και στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, για την Υποστήριξη των Αγώνων.
Οι επόμενοι 6οι Αγώνες Δρόμου έχουν προγραμματισθεί για την Κυριακή το απόγευμα 9 Ιουλίου 2023. Τιμώμενος Αγωνιστής της Διαφυγής 1941-44 θα είναι ο Κώστας Γ. Κατσουλάκης.
Ο Κώστας Κατσουλάκης (Πυθαγόρειο Σάμου 1922 – Πειραιάς 2017) ήταν μέλος της Συμμαχικής Οργάνωσης ΜΙ 9 και πήρε μέρος σε αποστολές διαφυγής, ως Ναύτης, με τα καΐκια “Ευαγγελίστρια”, “Ταξιάρχης”, “Λέλα”. Ήταν αδερφός του Μηχανικού Γιάννη Γ. Κατσουλάκη ( Πυθαγόρειο Σάμου 1919 – Πειραιάς 2010), που τιμήθηκε στους Αγώνες Δρόμου το 2022.
Η Προκήρυξη των Αγώνων για τις 9 Ιουλίου 2023, καθώς και οι αλλαγές στη διαδρομή, που προγραμματίζουμε να γίνουν, θα δημοσιευθούν τον Απρίλιο 2023.
Μέχρι τότε ευχόμαστε σε όλες και όλους Υ Γ Ε Ι Α.